Top

Nieuws

Grote Prijs Destil 8 en 9 december

De top van veldrijdend Nederland strijkt op zaterdag 8 en zondag 9 december weer neer aan de zandstraat te Moergestel. De wedstrijden in Moergestel zijn een vaste waarde van de Topcompetitie. Een landelijke regelmatigheid klassement. Hiermee acteert de veldrit van Moergestel op het hoogste niveau van de nationale kalender.

Een grote verandering is de naamgeving van het evenement. Vanaf deze editie gaat de veldrit verder onder de naam: grote prijs Destil. Met het ondertekenen van een meerjarige overeenkomst heeft Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk een solide basis weten te leggen voor de nabije toekomst.

Met medewerking van diverse landeigenaren is het parkoers dit jaar spectaculairder dan ooit. Met vele hoogte verschillen, lange stukken akkergrond en dit alles zo vormgegeven dat je de wedstrijden op de voet kan volgen.

Op dit moment lopen de inschrijvingen nog maar er zijn al voldoende toppers die aan de start zullen verschijnen. De Nederlandse driekleur zal, door de inschrijving van divers kampioenen in de verschillende klassen, veel in actie te zien zijn. Ook het nationale top-team ZZPR – Han cleaning heeft haar aanwezigheid bevestigd. Hun top renners die onlangs nog actief waren in de wereldbeker van het Tsjechische Tabor en Belgische Kokszijde komen aan het vertrek.

De wedstrijden voor de jeugd starten op zaterdag 8 december om 12.00 uur. Op zondag 9 december is het de beurt aan de volwassenen. Dan start het programma om 10.20 uur met de amateurs. Het sluitstuk van het veldritweekend is dan om 15.00 uur met de elite/belofte klasse. Deze strijden dan gedurende 1 uur voor een podiumplaats. Zowel de toegang als het parkeren aan de Zandstraat te Moergestel is op beide dagen gratis.