Top

Nieuws

NK veldrijden voor de Jeugd in Moergestel

Het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd vindt komend jaar plaats in Moergestel. Op het parcours rond de Zandstraat wordt zaterdag 25 januari 2020 gestreden om de nationale titel door cyclocrossers van 8 tot en met 14 jaar, afkomstig uit het hele land.

De organisatie van het NK Veldrijden voor de jeugd is in handen van de Stichting Wielrennen Moergestel en Oisterwijk (SWMO), in samenwerking met de Tilburgse wielervereniging TWC Pijnenburg en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU).

De samenwerkende partijen tekenden vrijdagmiddag 14 juni 2019 het contract voor het jeugd-NK. Het officiële moment vond plaats in de raadszaal van Oisterwijk onder toeziend oog van Burgemeester Hans Janssen.

Het parcours aan de Zandstraat, gelegen tussen Moergestel en Oisterwijk, is zeker geen onbekend terrein meer voor cyclocross-minnend Nederland. Het afgelopen jaar vond al een wedstrijd plaats. Komend cross-seizoen gaat die op herhaling, waarna het seizoen in januari wordt afgesloten met het jeugd-NK.