Top

Activiteiten

Grote Prijs Destil (senioren)
Sinds 1984 wordt op het parkoers De Heiberg aan de Zandstraat jaarlijks de veldrit georganiseerd. De wedstrijden van de elite/beloften, masters, vrouwen, nieuwelingen (jongens en meisjes), junioren (jongens en meisjes) en amateurs vinden tegenwoordig plaats in december en nemen de hele zondag in beslag.

Grote Prijs Destil (jeugd)
Vanaf 2003 organiseert deze stichting veldritten voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar, onderverdeeld in 7 categorieën. Deze wedstrijd wordt gehouden op het (verkleinde) parkoers De Heiberg op de zaterdag voorafgaande aan de cyclocross voor senioren. Hierdoor wordt de jeugd een extra gelegenheid geboden om zich verder te bekwamen in deze tak van de wielersport. Voor de organisatie van deze wedstrijden werken wij samen met de Tilburgse Wielerclub Pijnenburg als licentiehouder van de KNWU.

ATB-Cross (senioren)
Sinds 2011 organiseren we medio juni een cross voor MTB’ers en ATB-ers als onderdeel van de Belgisch/Nederlandse competitie ATB-cross.com. Het bijzondere aan de ATB-Crosswedstrijden is de opdeling in verschillende klassen die niet zijn geschikt op basis van leeftijd, maar op basis van de snelheid van de fietser. Dat betekent dat beginnende bikers -onafhankelijk van leeftijd- in de laagste klasse starten en de bewezen snellere wedstrijdrijders in de hoogste klasse meerijden. Op basis van behaalde resultaten volgt eventueel promotie of degradatie naar een andere klasse. Ook deze cross wordt gehouden op ons parkoers De Heiberg.
De wielerdag wordt afgesloten met een open wedstrijd voor niet-licentiehouders. Zij strijden voor het Open Moergestels/Oisterwijks Kampioenschap.

Destil Wielercafé Moergestel
In oktober vindt het Wielercafé plaats in Café de Brouwer te Moergestel. Dankzij spreekstalmeester Kees Maas en gastsprekers Danny Nelissen, Jean-Paul van Poppel, Sanne van Paassen, Max van Heeswijk en Jace van de Ven is bij de eerste editie in 2018 een fantastische wieleravond gegarandeerd.