Top
 

Wielercafé

Met trots nodigen wij u uit op vrijdag 26 oktober 2018 voor het eerste DESTIL Wielercafé Moergestel. Wij presenteren om 20.00 uur deze avond in zaal/café De Brouwer (Rootven 11; Moergestel) een prachtige line-up van bekende gasten uit het wielercircuit. Als spreekstalmeester hebben wij niemand minder dan “the voice of cycling” Kees Maas weten te strikken. Hij gaat met de volgende gasten in gesprek:

Danny Nelissen. Nelissen tekende op 19-jarige leeftijd in 1990 zijn eerst profcontract en reed in 1993 zijn eerste ronde van Frankrijk. Later in 1995 werd hij als amateur in Colombia Wereldkampioen. Na een carrière bij Eurosport kennen we hem tegenwoordig als vaste gast aan tafel in de avondetappe of als wieleranalist bij de NOS.

Sanne van Paassen. Deze veldrijdster was al eerder actief in Moergestel. Dit tijdens de jaarlijkse veldrit. Begin 2009 werd Van Paassen nog vierde op het wereldkampioenschap te Hoogerheide. Het seizoen 2010/2011 betekende de grote doorbraak voor haar. In oktober won ze de wereldbeker in Pilsen en won ook het eindklassement in de wereldbeker. Tegenwoordig is zij mental coach waarbij zij sport gebruikt als metafoor.

Max van Heeswijk. Mad Max werkte als knecht voor onder meer Roberto Heras en Lance Armstrong. Deze laatste betaalde hem nog terug door in de Ruta del Sol van 2004 (waarin Van Heeswijk 2 etappes won) de sprint voor hem aan te trekken. Dat jaar was overigens het hoogtepunt van zijn mooie carrière. Zo won hij maar liefst 13 keer dat jaar en droeg zelfs na de 2e etappe in de Vuelta de leiderstrui. Max runt nu een wielerzaak in Rijen.

Jean-Paul van Poppel. Deze in Moergestel wonende wielerlegende behoeft nauwelijks nog een introductie. Hij was een van de succesvolste Nederlandse sprinters. In alle grote rondes won hij etappes in massasprint, in totaal maar liefst 22 keer. Van Poppel is meerdere keren drager geweest van de groene trui in de Ronde van Frankrijk. In totaal behaalde hij maar liefst 95 overwinningen in zijn profcarrière. Momenteel is Van Poppel succesvol als ploegleider van Team Roompot – NL Loterij.

Deze avond vrolijken wij nog op met een literaire bijdrage van Jace van de Ven. Jace is de eerste stadsdichter van Tilburg. Hij schrijft hilarisch en tegelijk ontroerend over mensen op de fiets, of het nou sterren zijn of stumpers. Van de Ven is een opvallende verschijning in het peloton van wielerauteurs. Zijn forse postuur en woeste baard hebben hem de bijnaam Raspoetin bezorgd.

Het zal, kortom, een avond worden in Moergestel die geen enkele liefhebber van deze mooie sport mag missen.

De zaal van De Brouwer is om 19.00 uur geopend en het programma start om 20.00 uur. Dankzij de geweldige bijdrage van onze sponsoren is de toegang gratis. Er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen en vol is vol.